mian_banner

Образование

---Ќесички за рециклирање
--- Ќесички за компостирање

Дали технологијата е зрела за боја и сложена обработка на пакување што може да се рециклира

Дали пакувањето за рециклирање може да има само едноставни бои?

Дали обоените мастила влијаат на одржливоста на пакувањето?

Дали проѕирните прозорци се пластични?

Дали е одржливо печатењето со фолија?

Дали може да се додаде изложен алуминиум во пакувањето што може да се рециклира?

Дали пакувањето што може да се рециклира може да се направи во груб стил на мат финиш?

Како да го направам меко моето пакување кое може да се рециклира?

Овие прашања ги слушаме постојано.Денеска ќе ви ги претставиме најновите технолошки откритија направени од YPAK во насока на рециклирачка амбалажа.Откако ќе ги прочитате следните производи, ќе имате нова благодарност за одржливо пакување.

https://www.ypak-packaging.com/kraft-paper-compostable-flat-bottom-coffee-bags-with-valve-and-zipper-for-coffeetea-packaging-product/
https://www.ypak-packaging.com/custom-recyclable-rough-matte-finish-flat-bottom-coffee-pouch-bags-with-zipper-for-coffee-packaging-product/

 

 

1.Во однос на тоа дали обоените мастила влијаат на заштитата на животната средина на пакувањето, YPAK'Одговорот е: Не!

Направивме многу вреќи за кафе за рециклирање во светли бои и ги испративме до агенциите за тестирање и заклучивме дека одржливоста нема да се промени со додавање мастило.

Можете безбедно да го направите саканиот дизајн на пакувањето

 

 

 

2.Дали пакувањето со прозорци сè уште може 100% да се рециклира?Одговорот на YPAK е: Да!

Материјалната структура на амбалажата што може да се рециклира е PE+EVOHPE, а проѕирниот прозорец е изработен од PE.Истиот материјал за пакување може да ја постигне целта на проѕирен прозорец без да влијае на одржливоста.

https://www.ypak-packaging.com/contact-us/
https://www.ypak-packaging.com/eco-friendly-rough-matte-finished-kraft-compostable-flat-bottom-coffee-bags-with-valve-and-zipper-product/

 

 

 

3. Топлото печат изгледа како метал, дали може и да се рециклира?Одговорот на YPAK е: Да!
Жешкото печат е да го печатите вашиот омилен модел на површината за да му дадете метален сјај.Ова не влијае на одржливоста на кесата за пакување.

 

 

4. Ми се допаѓа изгледот на изложениот алуминиум, дали ова може да се додаде во моето пакување кое може да се рециклира?
Одговорот на YPAK е: Не!
Изложениот алуминиум е да се додаде слој од алуминиумска фолија внатре, без да се покрие површината PE на саканата локација, а со тоа да се изложи алуминиумот.Овој процес ќе додаде слој од материјал од алуминиумска фолија во структурата на материјалот што може да се рециклира, менувајќи го единствениот материјал на целото пакување.Влијае на одржливоста на пакувањето и не може да се рециклира

https://www.ypak-packaging.com/wholesale-dc-brand-superman-anime-design-plastic-flat-bottom-coffee-bags-product/
https://www.ypak-packaging.com/eco-friendly-rough-matte-finished-kraft-compostable-flat-bottom-coffee-bags-with-valve-and-zipper-product/

 

 

 

5. Груб мат финиш се чувствува како груба пластика, дали може да го помине тестот за рециклирање?
Одговорот на YPAK е: Да!
Направивме многу вреќи за кафе за рециклирање со груб мат финиш, кои исто така се сертифицирани од агенцијата.Овие пакувања се целосно одржливи, што покажува дека грубиот мат финиш не ја менува можноста за рециклирање на пакувањето.

 

 

 

6.Дали пакувањето за рециклирање може да стане помеко?
YPAK препорачува да изберете мек допир.
Ова е магичен материјал.Додавањето слој од мек филм на допир на врвот на PE може да направи целото пакување да се чувствува различно и меко на допир.

https://www.ypak-packaging.com/copy-custom-printing-250g-1kg-compostable-plastic-mylar-flat-bottom-coffee-bags-packaging-with-valve-for-the-russian-market- производ/
https://www.ypak-packaging.com/resealable-soft-touch-edibles-candy-gummy-gift-mylar-pouch-bags-packaging-product/

 

 

Ние сме производител специјализиран за производство на кеси за пакување кафе повеќе од 20 години.Станавме еден од најголемите производители на кеси за кафе во Кина.

Ние користиме најквалитетни WIPF вентили од Швајцарија за да го одржуваме вашето кафе свежо.

Развивме еколошки кеси, како што се кеси за компостирање и кеси за рециклирање.Тие се најдобрите опции за замена на конвенционалните пластични кеси.

Во прилог на нашиот каталог, ве молиме испратете ни го типот, материјалот, големината и количината на торбата што ви треба.Па можеме да ве цитираме.


Време на објавување: мај-17-2024 година