mian_banner

A'oga

---Pu'e toe fa'aaogaina
---Pu'e Fa'apala

Poto Kofe - Kofe Fua ma Fatu

O fatu kofe ma fuala'au 'aina o mea masani ia e fai ai le kofe. E iai a latou fausaga fa'alotoifale lavelave ma vaega vaila'au mauoa, lea e a'afia ai le tofo ma le tofo o mea inu kofe.

Muamua, se'i o tatou va'ava'ai i le fausaga i totonu o fua kofe. O fua kofe e masani ona taʻua o sieli kofe, ma o latou pito i fafo e aofia ai le paʻu, pulp, ma le endocarp. O le paʻu o le pito i fafo o le cherry, o le pulupulu o le vaega suamalie suamalie o le cherry, ma o le endocarp o le ata lea e afifi ai fatu. I totonu o le endocarp, e masani lava ona lua fatu kofe, lea e taʻua foi o fatu kofe.

O fatu kofe ma fuala'au 'aina o lo'o i ai le tele o vaega vaila'au, o le mea sili ona taua o le caffeine. Caffeine ose alkaloid faanatura e iai le aafiaga e faaosofia ai le tino o le tino ma o le mea autu lea i meainu kofe e lagona ai e tagata le fiafia. E le gata i le caffeine, o fatu kofe ma fualaau aina e mauoa foi i antioxidants, e pei o polyphenols ma amino acids, e aoga mo le soifua maloloina o tagata.

E tusa ai ma le gaosiga o le kofe i le lalolagi, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le International Coffee Organization (ICO), o le gaosiga o le kofe faʻaletausaga o le lalolagi e tusa ma le 100 miliona taga (60 kilokalama / taga), lea e tusa ma le 65% -70%. O lo'o fa'aalia ai o le kofe o se tasi o meainu sili ona lauiloa i le lalolagi ma e taua tele i le tamaoaiga o le lalolagi.

https://www.ypak-packaging.com/products/
https://www.ypak-packaging.com/contact-us/

Mafuaaga o le oona kofe

O se tasi o puna o le oona o le kofe o lanu enaena. O lanu enaena mole mole tetele o le a sili atu le oona; a'o fa'alolotoina le faiga o le taoina, o le a fa'atupula'ia fo'i le aofa'i o lanu enaena, ma o le a fa'atupuina fo'i le aofa'i o lanu enaena lapopo'a, o lea o le a sili atu ai le malosi o le oona ma le fua o fatu kofe loloto.

O le isi mafuaaga o le oona o le kofe o le "cyclic diamino acids" e faia e amino acids ma proteins pe a uma le vevela. O fausaga mole latou te faia e eseese, ma e ese foi le oona. E le gata i le kofe, o le koko ma le pia pogisa o loʻo iai foʻi mea faapena.

E mafai la ona tatou pulea le tulaga o le ita? O le tali o le ioe. E mafai ona tatou pulea le oona e ala i le suia o le ituaiga o fatu kofe, le tikeri o le taoina, le auala e tunu ai, poʻo le auala e aveese ai.

O le a le tofo oona o le kofe?

O mea oona i fatu kofe e aofia ai le citric acid, malic acid, quinic acid, phosphoric acid, ma isi. Ae e le o le tofo oona lea tatou te lagonaina pe a tatou inu kofe. O le tofo oona tatou te tofoina e masani lava ona sau mai le acid na gaosia i le faagasologa o le taoina.

Pe a taoina fatu kofe, o nisi vaega o le fatu pi o le a faia ni gaioiga fa'a-kemikolo e fausia ai ni acids fou. O se fa'ata'ita'iga e sili atu ona fa'atusalia o le chlorogenic acid e pala e fai ai le quinic acid, ma oligosaccharides e pala e fa'atupu ai le su'esu'e formic acid ma le acetic acid.

O le tele o le acid i totonu o pi tunu o le quinic acid, lea e faʻateleina pe a faʻalolotoina le tunu. E le gata o loʻo i ai se mea maualuga, ae o loʻo i ai foi se tofo oona malosi, o le punavai autu lea o le kofe oona. O isi e pei o le citric acid, acetic acid, ma le malic acid e maualuga tele foi i le kofe. E eseese le malosi ma mea totino o vaila'au eseese. E ui ina oona uma, ae o le mea moni e matua lavelave lava a latou mea.

O le auala e faʻasaʻo ai le tofo oona e eseese e faʻatatau i le tulaga o le mamanu. O loʻo i ai se vailaʻau i le quinic acid e mafai ona tuʻuina uma le tofo oona ma natia le tofo oona. O le mafua'aga ua atili ai le oona o le kofe ua tu'u, ona o le oona sa mua'i natia e mou malie atu i le taimi.

https://www.ypak-packaging.com/contact-us/
https://www.ypak-packaging.com/contact-us/

 

Ina ia faatumauina le tofo fou o fatu kofe, e te manaʻomia muamua se afifiina maualuga ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le gaosiga mautu.

O matou o se gaosiga faʻapitoa i le gaosia o taga pusa kofe mo le silia ma le 20 tausaga. Ua avea i matou ma se tasi o gaosi kofe sili ona tele i Saina.

Matou te fa'aogaina valve WIPF sili ona lelei mai Suiselani e fa'afou ai lau kofe.

Ua matou atina'e ato fa'alelei, e pei o taga fa'apala ma ato toe fa'aaogaina, ma mea fou fa'alauiloa PCR.

Afai e te manaʻomia le vaʻai i le YPAK tusi pasi, faʻamolemole kiliki e faʻafesoʻotaʻi matou.


Taimi meli: Au-02-2024